Rhumtas tijdens Corona

Op 12 maart 2020 kondigde de regering in Nederland allerlei maatregelen aan om de wereldwijde Coronapandemie af te remmen. Ook voor ons koor betekende dit, dat we voorlopig niet meer samen konden zingen. Kerkvieringen en optredens moesten worden afgezegd, en ook de ledenvergadering, die op 16 maart zou plaatsvinden, ging niet door. Om toch met elkaar in contact te blijven en misschien zelfs samen te kunnen zingen, vroeg het bestuur de leden mee te denken over mogelijkheden.

Onze mezzosopraan Daisy kwam daarop met het volgende voorstel: haar zoon Sem volgt de opleiding Sound and Visioen tot licht- en geluidstechnicus aan het Deltion in Zwolle. Hij had, met zijn eigen bedrijf Sem Audio Music, al enkele muziekverenigingen geholpen bij het opnemen van een muziekstuk, waarbij iedereen zijn/haar partij inspeelde en Sem alles tot 1 gezamenlijke uitvoering mixte.
Hij wilde dit ook voor ons wel doen.

We kozen het nummer ‘Lights and Shadows’ van OG3NE, dat we ook hadden gezongen op ons jubileumconcert ‘Rhumtas goes Eurovision’ in oktober 2019. Iedereen zong thuis haar partij in met een koptelefoon op en maakte hiervan een opname, met of zonder beeld. Dit viel nog niet mee! Na wekenlang niet gezongen te hebben, waren onze stembanden behoorlijk roestig. Heel wat opnames werden dan ook weer gewist, na het beluisteren van het resultaat. De inzendtermijn werd daarom iets verlengd. Onze dirigent Jeroen speelde de pianopartij en nog wat extra begeleiding in op zijn digitale piano en Sem zelf speelde de baspartij in. En toen was het afwachten.

Na 3 versies, die nog net niet helemaal goed waren, werd de 4e versie goed gekeurd. Sem heeft het geluid gemixt en Djill Peters zorgde voor de videobewerking. Het eindresultaat is te bekijken in de onderstaande clip:

 

of op Facebook, via de volgende link: ‘Lights and Shadows’.
Wij zijn blij met het resultaat.

Alhoewel de Corona-maatregelen steeds meer versoepeld worden, durven we het nog niet aan om weer samen te zingen; in ieder geval tot na onze zomerstop. Hopelijk kunnen we dan 31 augustus weer beginnen. Tot die tijd moeten we het doen met meezingen met oude opnames. Wel zullen we op maandag 6 juli, onze vaste repetitieavond, samen een vakantieborrel drinken bij Spilman in Beltrum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *