60 jaar historie Rhumtas in beeld gebracht

Op 1 september 2019 bestond ons koor 60 jaar. Reden voor de website Archief Beltrum om ons te benaderen met de vraag om een stukje geschiedenis aan te leveren voor op de site.

Een leuk initiatief, maar wel een hele klus. Het bestuur besloot daarom 3 leden die er (bijna) vanaf het begin bij zijn geweest om hulp te vragen. Annie (60 jaar lid), José (50 jaar lid) en Carolien (48 jaar lid) hebben daarom vele avonden bij elkaar gezeten om alle materiaal dat bewaard is gebleven door te nemen. En dat was heel wat: foto’s, kleding, prijzen, jubileumspeldjes, krantenartikelen en nog diverse andere papieren. Af en toe werden er wat ‘oude schatten’ meegenomen naar een repetitie, zodat de overige leden ook een idee kregen waar zij mee bezig waren. Heel leuk om te zien, ook voor de leden die het zelf niet allemaal hebben meegemaakt. Vooral de oude foto’s, om te kijken of we de leden die nu nog (of opnieuw) lid zijn konden herkennen.

Met hulp van Annie’s man Paul is alles gefotografeerd en ingescand, met als eindresultaat een pdf-bestand van 43 pagina’s. Natuurlijk verdient dit – naast een dikke pluim voor de makers – een plekje op onze website. Neem dus snel ook zelf een kijkje. Ga via ‘Menu’ naar Over Rhumtas – Geschiedenis en klik in het stuk tekst over 2019 op ’60 jaar geschiedenis van Rhumtas’. Het document wordt dan geladen (dit kan even duren, door de grootte van het bestand, maar het is het wachten waard).

Paul zal het document ook plaatsen op de website Beltrum online  onder fotoalbum.

Veel lees- en kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *