Rhumtas maakt lipdub op ‘Somebody to Love’ van Queen!

Op zaterdag 10 oktober jl. was het weer tijd voor ons jaarlijkse ‘uitje’. Alle koorleden werden om 14.00 uur ’s middags verwacht in voormalig dorpshuis De Wanne aan de Dorpsstraat in Beltrum. Vanaf 18.30 uur waren ook de partners en de vrijwilligers van het koor uitgenodigd bij Annette en Tonnie Nijenhuis, voor een hapje en de nodige borrels.

De organisatie had erg geheimzinnig gedaan over de invulling van de middag. We wisten alleen, dat we het meest vreemde kledingstuk dat we hadden mee moesten nemen en een voorwerp dat met liefde te maken had. Pas de avond tevoren kregen we per mail de locatie van de activiteit te horen (De Wanne).
We werden verwelkomd door de organisatie, die duidelijk zelf al diverse vreemde kledingstukken had gevonden: in flowerpowerstijl en blootsvoets werden we onthaald en van koffie/thee en cake voorzien (waarbij onze vrees, dat het ‘spacecake’ was gelukkig ongegrond bleek).
Daarna werden we voorgesteld aan Rudolf, onze artistiek leider van die middag. Na een korte inleiding, over hoe de organisatie bij hem terecht was gekomen, werden we verzocht onze schoenen (en liefst ook sokken) uit te doen en in 2 rijen tegenover elkaar te gaan staan. Er werden hier en daar al wat ongemakkelijke blikken naar elkaar geworpen. Toen we toen ook nog naar elkaar toe moesten lopen en elkaar omhelzen, werd dit door 1 lid zelfs ronduit geweigerd. Tot opluchting van velen, bleek de organisatie n.a.v. de laatste borrel bij Spilman dit intro te hebben bedacht om ons op het verkeerde been te zetten. Rudolf bleek te zijn ingehuurd, om samen met ons een lipdub te maken. Dit had wel enige uitleg nodig voor sommige leden, maar werd daarna door iedereen enthousiast ontvangen.

Het nummer waarop we de lipdub zouden maken, was ‘Somebody to Love’ van Queen, dat we met het koor ook zingen. De tekst was dus al bekend. We werden in 3 groepen verdeeld en moesten met die groep het script van een bepaald deel van het nummer voorbereiden. Dit bleek nog best lastig, omdat er eigenlijk voor elk stuk tekst maar even tijd is om iets uit te beelden. De hele clip werd nl. in 1 keer opgenomen, waarbij Rudolf met de camera langs de diverse ‘scenes’ liep. M.b.v. de aanwijzingen van Rudolf is het uiteindelijk echter gelukt. Het leuke was, dat je eigenlijk vooral wist wat je eigen groep deed, waardoor het eindresultaat grotendeels een verrassing bleef. Met tussendoor een korte pauze voor een broodje en iets te drinken, bleken we de hele middag wel nodig te hebben. Uiteindelijk hadden we 3 ‘takes’ nodig voor Rudolf tevreden was. Toen was het inmiddels al 18.30 uur en dus de hoogste tijd naar Annette en Tonnie te vertrekken, waar onze partners en de vrijwilligers al op ons wachtten.

Terwijl Rudolf de clip monteerde tot een 1e versie, konden wij genieten van een heerlijk Oosters buffet, bereid door Ten Walterbos, en natuurlijk de nodige drankjes. Het resultaat was erg leuk om te zien, maar het was vooral Super om met (bijna) z’n allen te maken. Organisatie: Bedankt voor dit verrassende en zeer geslaagde uitje.

Nieuwsgierig? Bekijk onze Lipdub hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *