ReMix korenfestival

_MG_2280

_MG_2286

_MG_2291

_MG_2292

_MG_2294

_MG_2300

_MG_2302Op zondag 20 maart 2016 deden we mee aan het ReMix korenfestival. Dit festival werd dit jaar voor de 4e keer georganiseerd door het Popkoor ReMix uit De Rijp. En dat was aan de organisatie te merken: alles was uitstekend verzorgd. Er was een garderobe, goede catering en een inzingruimte, waar je werd opgehaald als het tijd was om klaar te gaan staan voor opkomst. Daar kon iedereen zijn of haar waardevolle spullen afgeven, waar ze bewaakt werden door een lid van ReMix tot na het optreden. Kortom een dikke pluim voor de organisatie!

Omdat De Rijp vanaf Beltrum ca. 2,5 uur rijden is, was er een bus gehuurd, zodat we gezellig samen konden reizen. Alhoewel het inzingen bewaard werd voor de plaats van bestemming, was er kabaal genoeg in de bus, met 23 aanwezige vrouwen. De bus vertrok om 9.15 uur en rond 12.00 uur waren we op de plaats van bestemming.
Eerst moesten we ons melden, waarna de penningmeester de entree betaalde voor alle leden en Jeroen, onze dirigent. Iedereen kreeg een stempel, zodat we vrij de concertzaal in en uit konden lopen.

Aan het festival deden 19 koren mee, waarvan het eerste al rond 10.30 uur was begonnen. Na een korte lunch, gingen we eens kijken en luisteren naar de andere deelnemers. Rond 14.30 uur waren wij aan de beurt. Het enige koor uit de Achterhoek, wat bij enkele toeschouwers nogal bijzondere verwachtingen wekte t.a.v. ons repertoire: folkloristische muziek?!? Dit idee hebben we snel uit de wereld geholpen met ons optreden. Met Africa van Toto, Calm After the Storm van The Common Linnets, Don’t Stop me Now van Queen, One van U2, True Colors van Cindy Lauper en Jump van The Pointer Sisters hebben we een swingend optreden neergezet. Vooral op Don’t Stop me Now, dat we a capella zongen, reageerde het publiek erg enthousiast.

Na het optreden was het dan ook tijd voor een drankje om te ontladen. Er was nog even tijd om wat andere koren te bekijken, waarna om 17.00 uur de bus weer vertrok richting Beltrum. Daar was bij Spilman een zaal gereserveerd, waar iedereen die dat wilde nog een hapje kon eten. De bestelling was in de bus al doorgebeld, dus we konden snel aan tafel.
Al met al was het een erg gezellige en geslaagde dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *