Het koor

Het koor is in 1959 opgericht door schooldirecteur George Jansen. Destijds was het een kinderkoor dat de naam “Beltrums Jeugdkoor” kreeg. Onder deze zeer gedreven dirigent boekte het koor diverse successen met als hoogtepunten optredens in Londen en Oostenrijk. In deze dagen telde het koor zo’n 100 leden! Toen George Jansen afscheid nam was het inmiddels geen jeugdkoor meer. Veel leden waren na hun jeugd blijven hangen en daarom werd in 1990 de naam veranderd in “Rhumtas”. Momenteel telt het koor 21 leden die met veel plezier en inzet iedere week onder leiding van dirigent Jeroen Twisk repeteren.

We proberen jaarlijks een concert te geven om de ingestudeerde nummers ten gehore te brengen. Soms is dit een concert met populaire nummers, een andere keer kiezen we voor een klassiekere inslag. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd om een gastoptreden te verzorgen. Omdat we een zeer gevarieerd repertoire hebben kunnen we ons eenvoudig aanpassen aan het gevraagde muziekgenre.

Dirigent Jeroen Twisk

Sinds 2002 is Jeroen Twisk onze dirigent. Hij leidt ons met veel plezier door allerlei muziekgenres: pop, jazz, close-harmony, maar ook klassiek. Hierdoor wil hij de zangeressen niet alleen met de verschillende timbres van de stem, maar ook met de breedte van koormuziek laten kennismaken. Hij vindt het een mooie uitdaging om ons veelzijdige koor op een nog hoger plan te brengen.

Na zijn opleiding conservatorium piano volgde Jeroen een cursus voor amateurkoordirigent. Daarnaast geeft hij privé pianolessen en concerten als uitvoerend pianist, koorbegeleider en kamermusicus. Ook arrangeert hij graag bestaande stukken of componeert nieuwe.

Oud papier

Om de kosten van het lidmaatschap te beperken zamelen we elke derde zaterdag van de maand oud papier in, samen met het Beltrums Mannenkoor.

Tot maart 2020 haalden we het papier huis-aan-huis op in de bebouwde kom en het buitgebied van Beltrum. Door de Corona pandemie werden we echter gedwongen na te denken over een andere manier. Die vonden we in de oud papier drive-in.  Met ingang van april 2020 kunnen de inwoners van Beltrum en het buitengebied hun papier op de geplande zaterdagen zelf naar de containers brengen. Deze staan op de parkeerplaats bij de sporthal aan de Avesterweg opgesteld.  Tussen 8.30 en 12.00 uur zijn er vrijwilligers van de koren aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Deze gezellige morgen is, dankzij de subsidie van de Gemeente Berkelland, de inspanning zeker waard.