Het koor

Het koor is in 1959 opgericht door schooldirecteur George Jansen. Destijds was het een kinderkoor dat de naam “Beltrums Jeugdkoor” kreeg. Onder deze zeer gedreven dirigent boekte het koor diverse successen met als hoogtepunt optredens in Londen en Oostenrijk. In deze dagen telde het koor zo’n 100 leden! Toen George Jansen afscheid nam was het inmiddels geen jeugdkoor meer. De leden waren na hun jeugd blijven hangen en daarom werd in 1990 de naam verandert in “Rhumtas”. Momenteel telt het koor 25 leden die met veel plezier en inzet iedere week onder leiding van dirigent Jeroen Twisk repeteren.

Jaarlijks geven we een concert om de ingestudeerde nummers ten gehore te brengen. De ene keer wordt het een concert met populaire nummers; een andere keer wordt gekozen voor een klassiekere inslag. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd om een gastoptreden te verzorgen. Omdat we een zeer gevarieerd repertoire hebben kunnen we ons eenvoudig aanpassen aan het gevraagde muziekgenre.

Dirigent Jeroen Twisk

Jeroen Twisk is sinds 2002 dirigent van ons koor. Hij leidt ons met veel plezier door allerlei muziekgenres. Pop, jazz, close-harmony, maar ook klassiek schotelt hij Rhumtas voor om de zangeressen niet alleen met de verschillende timbres van de stem, maar ook met de breedte van koormuziek kennis te laten maken.

Hij vindt het een mooie uitdaging om ons veelzijdige koor op een nog hoger plan te brengen. Na zijn opleiding conservatorium piano volgde hij een cursus voor amateurkoordirigent. Hij geeft privé pianolessen en hij geeft concerten als uitvoerend pianist, koorbegeleider en als kamermusicus. Naast het dirigeren arrangeert hij graag bestaande stukken arrangeren of componeert nieuwe.

Oud papier

Om de kosten van het lidmaatschap te beperken halen we elke 3e zaterdag van de maand samen met het Beltrums Mannenkoor oud papier op in de kom en het buitgebied van Beltrum. Deze gezellige morgen doet onze kas erg goed.