Kerst 2017

Met kerst hadden we dit jaar diverse optredens.
Op zondagmiddag 10 december waren we gevraagd mee te werken aan het jaarlijkse,oecumenische concert in de Oude Mattheuskerk in Eibergen: Op weg naar Kerst.

Naast Rhumtas was ook homomannenkoor Shansons uitgenodigd. Elk koor zong 2 blokken met eigen repertoire. Verder waren er enkele samenzang nummers en bijdragen van organist Ad Krijger en trompettist Joost Hettinga.
Aan het eind zongen we samen met Shansons het Ave Verum (hier te bekijken en beluisteren)

Daarna hadden we ons eigen winterconcert: ‘Into december’ op vrijdagavond 15 december:
Een hartverwarmend uurtje om het weekend te beginnen en alvast de sfeer van kerst te proeven.

De zang werd afgewisseld met sfeervol pianospel van onze dirigent-pianist Jeroen Twisk.
Tijdens het nummer ‘Little drummer boy’ werden we begeleid door de jonge drumster Tess Ratering uit Beltrum, dochter van ons koorlid Inge.
Na afloop maakten veel bezoekers gebruik van het aanbod om onder het genot van een kop koffie of thee nog even na te praten.

De maandag erna, 18 december, hadden we geen repetitie, maar waren we gevraagd een optreden te verzorgen op de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de vrouwenvereniging in Zieuwent. Naast enkele nummers ter omlijsting van een moderne versie van het kerstverhaal, zongen we na de pauze 7 nummers uit ons pop-repertoire.
In de pauze werd goed voor ons gezorgd met koffie, thee en noten/krentenbrood met roomboter. Ook na ons optreden werd ons een drankje aangeboden en iedereen kreeg een kleine attentie.

Op kerstavond, zondag 24 december zullen we nog zingen in de kerk in Beltrum. Om 22.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Fijne feestdagen allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *