En dat was: ‘Rhumtas goes Eurovision’

Op zaterdag 12 oktober was het dan eindelijk zover: ons jubileumconcert ‘Rhumtas goes Eurovision’.

Vrijdagavond was de kerk al prachtig versierd met o.a. gouden en zilveren ballonnen en was het podium opgebouwd. Het licht en geluid werd zaterdagmorgen opgebouwd, waarna wij om 14.00 uur werden verwacht voor de soundcheck. Iedereen kreeg de kans om (een deel van) haar solo te zingen, om te wennen aan de microfoon en het geluid in de kerk. Natuurlijk werden ook de koornummers even getest. We kregen al een beetje een indruk hoe de belichting er uit zou zien die avond, en met alle muzikanten aanwezig was er al menig kippenvelmoment door de prachtige muzikale begeleiding en de lichteffecten.

Toen alles goed was afgesteld, kon iedereen naar huis om te eten en zich om te kleden. Voor Jeroen, onze dirigent was een tafel gereserveerd bij Spilman, omdat de tijd voor hem te kort was om naar huis te rijden. Om 19.00 uur was iedereen weer aanwezig, feestelijk gekleed in goud en zilver en keurig in de make-up.
De kerk zou om 19.30 uur open gaan, maar er stonden al diverse mensen te wachten toen het zover was. Via de leden waren al ruim 300 kaarten verkocht, dus we wisten dat de kerk goed gevuld zou zijn.

En toen was het 20.00 uur. De Eurovisie-tune klonk door de kerk en met ‘Waterloo’ van Abba was het concert begonnen. En wat was het geweldig om te doen. In een volle, prachtig versierde kerk met een superenthousiast publiek, was het echt een feestje!
Dit werd ook eens nog bekroond met een lovende recensie in de Groenlose Gids.

Truus Stotteler heeft de avond op foto’s vastgelegd. De ZSOM heeft video-opnames gemaakt. Een dvd (of usb-stick) à € 10,- is te bestellen via: info@rhumtas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *